SUBSTANTIATION OF THE INSPECTION METHOD FOR OPTICAL IDENTIFICATION OF FRUIT QUALITY
Abstract
This article provides a rationale for the method of inspecting the surface of fruits during their sorting by means of an optical method using a technical vision system.
References
1. Старовойтов, В. И. Автоматизация контроля качества картофеля, овощей и плодов / В. И. Старовойтов, А. М. Башилов, А.Л. Андержанов. – М.: Агропромиздат, 1987. – 197 с.
2. Юрин, А. Механизация трудоемких процессов в садоводстве [Электронный ресурс] / А. Юрин, Д. Жданко // Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по механизации сельского хозяйства. – Режим доступа: https://belagromech.by/articles/mehanizatsiya-trudoemkih-protsessov-v-sadovodstve/. – Дата доступа: 30.04.2018.
3. Казакевич, П. П. Система технического зрения распознавания дефектов яблок: обоснование, разработка, испытание / П. П. Казакевич, А. Н. Юрин, Г. А. Прокопович // Вес. Нац. акад. навук Беларусі. Сер. аграр. навук. – 2021. – Т. 59, № 4. – С. 488–500.
Review
For citations:
Yurin A.N. SUBSTANTIATION OF THE INSPECTION METHOD FOR OPTICAL IDENTIFICATION OF FRUIT QUALITY. Mechanization and Electrification of Agriculture. 2023;1(56):153-157. (In Russ.)